ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΕΙΤΕ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ
ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Πολιτισμός

Η Θεσσαλονίκη είναι μια μέκκα πολιτισμού και ιστορίας με αξιοθέατα και κτήρια που μοιάζουν να μιλούν για όσα έχουν ζήσει. Ένα μωσαϊκό που συνδυάζει αρμονίκα τη φύση και την ιστορία, τον παραδοσιακό και σύγχρονο τρόπος ζωής, περήφανη ιστορική κληρονομιά με μια ζωντανή σύγχρονη σκηνή.

Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης
Αυτό το επιβλητικό μουσείο στεγάζεται σε ένα από τα λίγα εβραϊκά κτίρια που επέζησαν από τη μεγάλη πυρκαγιά του 1917, το πρώην γραφείο της εβραϊκής εφημερίδας L’Independent. Το μουσείο παρουσιάζει την εβραϊκή κληρονομιά της πόλης μέσα από τις μεταναστεύσεις των Σεφαραδιτών του 15ου αιώνα, πριν η κοινότητα εκμηδενιστεί βάναυσα κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος. Στον άνω όροφο, παρουσιάζεται διαρκής έκθεση, που περιλαμβάνει στοιχεία για την ιστορία του εβραϊσμού στη Θεσσαλονίκη. Το ισόγειο είναι αφιερωμένο στο παλιό εβραϊκό νεκροταφείο της Θεσσαλονίκης όπου παρουσιάζονται ταφόπλακες και επιτύμβιες στήλες από το νεκροταφείο αυτό. Αριστερά από την αίθουσα με τα μαρμάρινα μέλη, είναι η πτέρυγα Αντρέα Σεφιχά. Το μουσείο βρίσκεται στην οδό Αγίου Μηνά 13.

– 9 λεπτά με τα πόδια από τις εγκαταστάσεις μας –

Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης είναι ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία της Ελλάδας και το κεντρικό μουσείο της Bόρειας Ελλάδας. Oι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τις μοναδικές συλλογές αρχαίων αντικειμένων του μουσείου καθώς και να συμμετάσχουν στις πλούσιες πολιτιστικές του δραστηριότητες. Η συλλογή του μουσείου περιλαμβάνει ευρήματα από την περιοχή της Θεσσαλονίκης και την ευρύτερη Βόρεια Ελλάδα. Οι οκτώ μόνιμες εκθεσιακές ενότητες, δομημένες θεματικά, αντιπροσωπεύουν όλες τις πτυχές της ιδιωτικής και δημόσιας ζωής στην αρχαιότητα. Το μουσείο βρίσκεται στην οδό Μ. Ανδρονίκου 6.

– 20 λεπτά με τα πόδια από τις εγκαταστάσεις μας –

Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού
Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού στοχεύει να παρουσιάσει διάφορες πτυχές της ζωής κατά τη βυζαντινή και μεταβυζαντινή περίοδο: τέχνη, ιδεολογία, κοινωνική δομή και θρησκεία, καθώς και πώς οι ιστορικές αλλαγές και η πολιτική κατάσταση επηρέασαν την καθημερινότητα των ανθρώπων, με πολύτιμα Βυζαντινά εκθέματα που χρονολογούνται από την Πρώιμη Βυζαντινή περίοδο έως την Τουρκοκρατία. Το Μουσείο τιμήθηκε με το Βραβείο Μουσείου του Συμβουλίου της Ευρώπης το 2OO5 για τη σημαντική συμβολή του στην κατανόηση της ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς. Το μουσείο βρίσκεται επί της Λεωφόρου Στρατού 2.

– 25 λεπτά με τα πόδια από τις εγκαταστάσεις μας –

Μουσείο Ατατούρκ
Ο ιδρυτής της σύγχρονης Τουρκικής Δημοκρατίας, Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ γεννήθηκε το 1881 σε αυτό το ιστορικό σπίτι, ένα κομψό, τριώροφο κτίριο που χρονολογείται από το 1870, ενώ η πόλη ήταν ακόμη υπό την τουρκική κυριαρχία. Εδώ πέρασε τα παιδικά του χρόνια και μέρος της νιότης του. Μέσα σε αυτά τα τείχη, μεταξύ 19O7-1911 σχεδίασε μια ανεξάρτητη, ελεύθερη χώρα. Αυτό το ιστορικό σπίτι παρουσιάστηκε ως δώρο από την Ελλάδα στην Τουρκία το 1937. Την 1η Νοεμβρίου 1953 άνοιξε τις πόρτες του στο ευρύ κοινό ως «Σπίτι του Ατατούρκ». Το μουσείο βρίσκεται στην οδό Αγίου Δημητρίου 151.

– 12 λεπτά με τα πόδια από τις εγκαταστάσεις μας –

SKG προς Πέλλα/ Βεργίνα
Ανακαλύψτε την καταγωγή ενός από τους μεγαλύτερους αυτοκράτορες όλων των εποχών και τους αρχαιολογικούς θησαυρούς του ένδοξου Μακεδονικού Βασιλείου του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του πατέρα του Φίλιππου Β’! Γνωρίστε την αρχαία πόλη της Πέλλας όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Μέγας Αλέξανδρος, καθώς και τη Βεργίνα, όπου βρίσκονται οι Βασιλικοί Τάφοι των Αιγών όπου είναι θαμμένος ο πατέρας του Αλέξανδρου, ο Φίλιππος Β’. Σας προσκαλούμε σε ένα μοναδικό οδικό ταξίδι στην ιστορία, όπου θα περιηγηθείτε στη γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και στην ιστορική πρωτεύουσα του αρχαίου ελληνικού βασιλείου της Μακεδονίας και, στη συνέχεια θα μπορείτε να εξερευνήσετε το μουσείο των Αιγών, ένα Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

– 1 ώρα οδικώς από τις εγκαταστάσεις μας –

Back To Top